Hellende Daken

In België bevatten de meeste huizen nog steeds een hellend dak. Niet onlogisch, als u de lijst bekijkt van voordelen die hellende daken bieden: ze creëren extra ruimte onder het dak, zijn veelzijdig (bestaan in alle vormen en kleuren) en regelen goed de waterafvoer, wat voordelig is voor waterrecuperatie. Wat de keuze betreft voor hellende daken, kijken we voornamelijk naar uw persoonlijke voorkeur, budget en stijl van uw huis. Vermits de markt voor hellende daken voor ieder wat wils bevat, kan het uitgebreide aanbod ook een uitdaging vormen in uw zoektocht naar een dak. Dankzij de expertise en ervaring van Luyts Dakwerken, wordt u goed begeleid in uw zoektocht!

Wat betreft hellende daken, moeten er ook keuzes gemaakt worden betreffende dakgoten, en regenafvoeren. Eventueel kan u er ook voor opteren om dakkapellen te plaatsen. Bekijk hieronder onze verschillende mogelijkheden:

Dakgoten

 • Bakgoten
  Een bakgoot is een type dakgoot dat instaat voor de waterafvoer van het dak. Het is de meest traditionele vorm van een goot, met een rechthoekige vorm en platte bodem. De bakgoten worden aan de buitenkant bekleed, zodat de stijl van de woning gerespecteerd blijft. Deze bekleding kan onder meer in rockpanel uitgevoerd worden, of in hout voor een stijlvolle look.
 • Hanggoten
  Aangezien een hanggoot zich buiten de gevelsteen bevindt, is het vrijwel onmogelijk dat er water in de woning binnensijpelt. Zelfs indien een hanggoot verstopt raakt, zal het water over de goot lopen en daarbij geen schade aan het schrijnwerk berokkenen. Deze goten worden bevestigd met zichtbare haken en komen in verschillende vormen en materialen, waaronder zink, koper en pvc.

Regenafvoeren

Een goed hellend dak watert af naar een afvoerpijp, zodat het regenwater op het dak kan worden afgevoerd. Hierbij is de kwaliteit van uw afvoerpijp, als de expertise van Luyts, een must. Door de jaren heen selecteerden we zorgvuldig de beste regenafvoeren in 3 verschillende soorten materialen. Naar gelang uw budget en persoonlijke smaak heeft u de keuze uit koperen, zinken en pvc afvoerbuizen.

Dakvensters en -kapellen

Het plaatsen van Velux dakvensters en/of -kapellen biedt het unieke voordeel dat u meer licht in uw ruimte laat komen, wat maakt dat een kamer automatisch ruimer en luchtiger aanvoelt. Daarnaast biedt Luyts dakwerken ook de mogelijkheid voor het plaatsen van dakkapellen, zodat u meer ruimte kan creëren in uw bestaand woonoppervlak.

Zet u de stap naar een hellend dak, of bent u klaar voor een renovatie? Wij helpen u graag verder in uw zoektocht! Aarzel niet om ons te contacteren, dan bespreken we het graag met u over een warme tas koffie!

Referenties van hellende daken

 • Fabiolalaan 65, 2627 Schelle
 • Hagelei 33, 2900 Schoten
 • Hans Memlingdreef 36, 3920 Lommel
 • Schoonbroek 75, 2030 Antwerpen
 • Wommelgemsesteenweg 22, 2110 Wijngem

Wenst u vrijblijvend meer informatie of advies, aarzel niet om ons te contacteren!